Tomas är föreläsaren som fler än var trettionde person (!) i Sverige känner till genom hans böcker, föreläsningar och inte minst hans facebooksida Att överlista Jante – konsten att stå upp för sig själv och andra.

Med sitt genuina intresse för människor och sin unika förmåga att förklara det krångliga på ett pedagogiskt, humoristiskt och enkelt sätt hänför han sin publik. Föreläsningarna är fartfyllda med mycket allvar och skratt. Det är ingen slump att han på mindre än ett år har Sveriges största facebooksida inom personlig utveckling (ca 270 000 följare i skrivande stund, inkl sin Facebookgrupp). Han lyckas sätta fingret på många vardagliga situationer i vilka vi förminskar oss själva och andra, både på jobbet och privat, där han ger konkreta redskap hur man kan förändra situationen. Han menar att en del verkar tror att det finns ett motsatsförhållande i att lyfta sig själv OCH samtidigt lyfta andra, vilket han menar är ett missförstånd. Vi människor vill i grunden hjälpa andra och samtidigt lyckas själva.

Hans erfarenhet inom personlig utveckling är lång och bred. Genom coachning av ledningsgrupper och som samtalsterapeut har han mött många olika företag och individer genom åren som gett honom stor kunskap kring vad som krävs för att starta en positiv förändring.